Používa sa do placiek, halušiek, lievancov a do koláčov.
Okrem pečenia je ideálna ako základ na nátierky, na zahustenie omáčok, zemiakových výrobkov, mletého mäsa, strukovinových a zeleninových zmesí.
V Indii je cícerová múka základom každej tradičnej kuchyne, kde je jej využitie veľmi pestré.
Napríklad na Chapati, nekvasené múčne placky, zložené z vody, cícerovej múky a štipky soli. Takéto cesto sa vyvaľká na tenký kruh, nasucho upečie a na záver poleje roztopeným ghí-čkom.
Vo vegánskej strave poslúži cícerová múka ako skvelá náhrada vajec – stačí len zmiešať s vodou.
Cícerová pizza
Do misy dáme hrnček cícerovej múky, pridáme 4 lyžice kokosovej múky, štipku sušeného cesnaku, soľ a trochu sušenej bazalky, premiešame a pridáme ešte lyžicu oleja a 1/3 hrnčeka vody.
Ak je cesto riedke, treba ešte pridať cícerovú múku.
Plech potrieme olejom a posypeme múkou.
Vymiešané cesto roztláčame po celej forme. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 až 15 minút do vyhriatej rúry na 220 °C.
Potom pridáme obľúbené suroviny na vrch pizze a pečieme ďalších 10 minút.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Cícerová múka.