Používa sa ako zdravšia náhrada klasickej pšeničnej múky.
Môžete z nej pripraviť štrúdle, kysnuté cesto, knedle, muffiny či tortové cesto. Je vhodná aj na zápražky, do fašírok či placiek.
Špaldové pirohy
Potrebujeme: 250 g ŠPALDOVEJ polohrubej múky, 120 ml vody a 50 ml olivového oleja.
Na plnku potrebujeme: 70 g rastlinnej kyslej smotany, 1 údené TOFU, soľ, korenie, bylinky a cibuľu.
Postup: Vypracujeme hladké cesto zmiešaním MÚKY, oleja, vody a soli a odložíme do chladničky.
TOFU rozdelíme na polovicu. Jednu nakrájame na drobné kocky, ktoré neskôr opražíme.
Druhú polovicu TOFU rozmrvíme, pridáme smotanu, soľ, korenie, pažítku, tymián a premiešame.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm, vykrojíme kruhy.
Do stredu dáme lyžičku plnky, cesto preložíme a okraje zatlačíme.
Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode cca 5 – 7 minút.
Podávame s opraženou cibuľkou s tofu a čerstvými bylinkami.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Zomleté zrno ŠPALDOVEJ PŠENICE.