Špaldová múka polohrubá

Spelt flour (medium ground)
Špaldová múka polohrubá
Skladom
100g0,29 EUR
1kg2,90 EUR

Popis

Špaldová múka biela polohrubá je mletá zo pšenice špaldy. Vzniká mletím obrúseného zrna, zbaveného otrúb a klíčka.

Viac o produkte

Používa sa ako zdravšia náhrada klasickej pšeničnej múky.

Môžete z nej pripraviť štrúdle, kysnuté cesto, knedle, muffiny či tortové cesto. Je vhodná aj na zápražky, do fašírok či placiek.

Recept


Špaldové pirohy


Potrebujeme: 250 g ŠPALDOVEJ polohrubej múky, 120 ml vody a 50 ml olivového oleja.
Na plnku potrebujeme: 70 g rastlinnej kyslej smotany, 1 údené TOFU, soľ, korenie, bylinky a cibuľu.

Postup: Vypracujeme hladké cesto zmiešaním MÚKY, oleja, vody a soli a odložíme do chladničky. 
TOFU rozdelíme na polovicu. Jednu nakrájame na drobné kocky, ktoré neskôr opražíme.
Druhú polovicu TOFU rozmrvíme, pridáme smotanu, soľ, korenie, pažítku, tymián a premiešame.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm, vykrojíme kruhy.
Do stredu dáme lyžičku plnky, cesto preložíme a okraje zatlačíme.
Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode cca 5 – 7 minút.

Podávame s opraženou cibuľkou s tofu a čerstvými bylinkami.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Zomleté zrno ŠPALDOVEJ PŠENICE.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Maďarsko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal758 kJ / 181 kcal
AB Tuky (g)2.5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.1
AD Sacharidy (g)74.4
AF z toho cukry (g)0.85
AG Bielkoviny (g)7
AH Vláknina (g)8.4
AI Soľ (g)< 0,01
PLU 4158

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
2,42 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies