Kukuričná múka

Corn flour
Kukuričná múka
Skladom
100g0,16 EUR
1kg1,60 EUR

Popis

Kukuričná múka sa vyrába šetrným mletím z kukurice na drvinu, z ktorej boli oddelené klíčky. Múka ma nízky obsah tuku. Má žltú farbu, je ľahko stráviteľná a je bezlepková.

Viac o produkte

Z kukuričnej múky sa robí polenta, cestoviny, halušky, placky, palacinky, ale aj zákusky.
Pridáva sa tiež do chlebového cesta, dajú sa z nej robiť zásmažky.

Vďaka nízkemu pH a má priaznivý vplyv na kysnutie cesta.

V niektorých krajinách sa vyrába chlieb z kukuričnej múky a pšeničná múka sa pridáva len v menšom množstve.

Recept


Domáce kukuričné tortilly


Do misy dáme 1 l vody, vmiešame 500 g kukuričnej múky, pridáme lyžičku soli a 4 lyžice olivového oleja.

Rozmiešame tak, aby nevznikli hrudky.
Necháme chvíľu odstáť. Cesto naberačkou vylejeme na rozohriatu panvicu (rovnako ako pri palacinkách).
Cesto sa po chvíľke spojí. Keď sa placka začne odlepovať, pečieme z druhej strany.

Hotové tortilly plníme zeleninou, strukovinami, syrom, čímkoľvek podľa chuti.

Zloženie

Múka zo sušenej kukurice.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 401 kJ / 330 kcal
Tuky (g)2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.3
Sacharidy (g)69.5
z toho cukry (g)1.3
Bielkoviny (g)8.6
Vláknina (g)6.3
Soľ (g)< 0,01
PLU 4045

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Skladom
1,33 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies