Z kukuričnej múky sa robí polenta, cestoviny, halušky, placky, palacinky, ale aj zákusky.
Pridáva sa tiež do chlebového cesta, dajú sa z nej robiť zásmažky.
Vďaka nízkemu pH a má priaznivý vplyv na kysnutie cesta.
V niektorých krajinách sa vyrába chlieb z kukuričnej múky a pšeničná múka sa pridáva len v menšom množstve.
Domáce kukuričné tortilly
Do misy dáme 1 l vody, vmiešame 500 g kukuričnej múky, pridáme lyžičku soli a 4 lyžice olivového oleja.
Rozmiešame tak, aby nevznikli hrudky.
Necháme chvíľu odstáť. Cesto naberačkou vylejeme na rozohriatu panvicu (rovnako ako pri palacinkách).
Cesto sa po chvíľke spojí. Keď sa placka začne odlepovať, pečieme z druhej strany.
Hotové tortilly plníme zeleninou, strukovinami, syrom, čímkoľvek podľa chuti.
Múka zo sušenej kukurice.