Špaldovou hladkou múkou môžeme nahradiť pšeničnú hladkú múku.
Najviac sa hodí na chlieb toastového typu, rožky, bábovky, palacinky či jemné pečivo alebo piškóty.
Detské piškóty
Potrebujeme: 80 g ŠPALDOVEJ hladkej múky, 2 VAJCIA, 2 lyžice cukru alebo agáve sirupu.
Postup: Vyšľaháme BIELKA so štipkou soli, prisypávame cukor.
Keď je sneh tuhý, pridáme postupne ŽĹTKA a ešte chvíľu šľaháme.
Do zmesi preosejeme ŠPALDOVÚ múku a zapracujeme do cesta kým nebude cesto hladké a ťahavé.
Naplníme si vrecko, ktorým kolmo robíme piškóty na papier na pečenie.
Piškóty treba robiť trochu z výšky, aby boli nadýchané, pretože ešte klesnú.
Na papieri ich necháme zaschnúť 3 minúty a dáme do rúry na 12 až 13 minút pri 170°C.
Po vytiahnutí ich treba nechať stvrdnúť na plechu, najlepšie na 24 hodín.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Zomleté zrno ŠPALDOVEJ PŠENICE.