Špaldová múka hladká

Spelt flour (finely ground)
Špaldová múka hladká
Skladom
100g0,25 EUR
1kg2,50 EUR

Popis

Špaldová múka biela hladká je mletá zo pšenice špaldy. Vzniká mletím obrúseného zrna, zbaveného otrúb a klíčka. Cesto z hladkej múky je nadýchané a vláčne s jemnou štruktúrou.

Viac o produkte

Špaldovou hladkou múkou môžeme nahradiť pšeničnú hladkú múku.

Najviac sa hodí na chlieb toastového typu, rožky, bábovky, palacinky či jemné pečivo alebo piškóty.

Recept


Detské piškóty


Potrebujeme: 80 g ŠPALDOVEJ hladkej múky, 2 VAJCIA, 2 lyžice cukru alebo agáve sirupu.

Postup: Vyšľaháme BIELKA so štipkou soli, prisypávame cukor.
Keď je sneh tuhý, pridáme postupne ŽĹTKA a ešte chvíľu šľaháme.
Do zmesi preosejeme ŠPALDOVÚ múku a zapracujeme do cesta kým nebude cesto hladké a ťahavé.
Naplníme si vrecko, ktorým kolmo robíme piškóty na papier na pečenie.
Piškóty treba robiť trochu z výšky, aby boli nadýchané, pretože ešte klesnú.

Na papieri ich necháme zaschnúť 3 minúty a dáme do rúry na 12 až 13 minút pri 170°C.

Po vytiahnutí ich treba nechať stvrdnúť na plechu, najlepšie na 24 hodín.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Zomleté zrno ŠPALDOVEJ PŠENICE.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Maďarsko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal758 kJ / 181 kcal
Tuky (g)2.5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.1
Sacharidy (g)74.4
z toho cukry (g)0.85
Bielkoviny (g)7
Vláknina (g)8.4
Soľ (g)< 0,01
PLU 4157

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
2,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies