Kypriaci prášok s vínnym kameňom BIO

Baking powder Phosphate-free, GF BIO
Kypriaci prášok s vínnym kameňom BIO
Skladom
10g0,19 EUR
1kg19,00 EUR

Popis

Kypriaci prášok do pečiva bez obsahu lepku, bez fosfátov a iných chemických aditív. Keďže neobsahuje fosforečnan, nakyprenie cesta zaistí vínny kameň a jedlá sóda. Má neutrálnu chuť.

Viac o produkte

Kypriaci prášok pridávame do treného, krehkého a piškótového cesta, ďalej do perníka, palaciniek, báboviek, muffinov a sušienok.
Cesto spracovávame rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry.

Mladý lekárnik Dr. August Oetker experimentoval v roku 1891 dlho do noci s lekárnickou váhou, mažiarom a rôznymi práškami.
To, čo v roku 1893 po náročnej výskumnej práci vyvinul, spôsobilo revolúciu v pečení. Bol to práve prášok do pečiva.
Týmto práškom vďaka kvalitným surovinám a presnému pomeru ich dávkovania vtedy garantoval, že každý koláč sa podarí, čo v tej dobe bola prevratná záruka.
Kypriaci prášok bol vo svojej dobe senzačnou novinkou, ktorá navždy zmenila domáce pečenie.

Príprava / Použitie

Kypriace prášky s vínnym kameňom bez fosfátov kypria o niečo menej.
Kým u bežného fosfátového prášku si vystačíte s 12 g na bežné pečenie, u kypriaceho prášku bez fosfátov potrebujete 18 g.
Pokiaľ ale pridáte 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny, postačí vám aj 12 g.

Recept


Hrnčekový koláč bez lepku


Potrebujeme:
Cesto: 1 hrnček bezlepkovej múky, 1 hrnček MANDĽOVEJ múky, 1 hrnček trstinového cukru (práškového), 1 hrnček rastlinného oleja, 3 VAJCIA, 1 hrnček SMOTANY na varenie, 3 polievkové lyžice kakaa, 2 polievkové lyžice kypriaceho prášku bez fosfátov a lepku.
Plnka: 500 g TVAROHU, 40 g vanilkového bezlepkového pudingu, 2 polievkové lyžice trstinového cukru, 400 ml plnotučného MLIEKA, 1 VAJCE, 2 polievkové lyžice vanilkového trstinového cukru, 1 citrón.

Postup:
Na cesto vyšľaháme VAJCIA s cukrom do nadýchanej peny.
Pridáme preosiate kakao, SMOTANU, olej, bezlepkovú a MANDĽOVÚ múku a kypriaci prášok.
Cesto vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.

Pri príprave plnky ako prvé uvaríme z práškového pudingu, kryštálového cukru a MLIEKA puding.
Uvarený puding prikryjeme papierom na pečenie, aby sa neurobila na povrchu koža a necháme ho vychladnúť. 
TVAROH vymiešame s vanilkovým trstinovým cukrom, pridáme VAJCE, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý puding a spolu vymiešame na hladký krém.

Na cesto dávame plnku lyžicou.
Pečieme pri teplote 170°C cca 45 - 60 minút (podľa rúry).
Cesto sa upečie skôr ako plnka. Koláč je hotový, keď sa plnka miestami sfarbí do zlatohneda.
Koláč treba nechať úplne vychladnúť, vtedy plnka ešte stuhne.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

BIO kukuričný škrob, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal705 kj / 166 kcal
AB Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)41
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)< 0,5
AI Soľ (g)15.4
PLU 2043

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Bez lepku
Skladom
15,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies