Zemiakový škrob bezlepkový

Potato starch Gluten-free
Zemiakový škrob bezlepkový
Nie je skladom
100g0,90 EUR
1kg9,00 EUR
Nie je skladom

Popis

Jemný, bezlepkový zemiakový škrob na zjemnenie cesta, zahustenie omáčok, na prípravu náplní a dezertov a tiež do ázijskej kuchyne.

Viac o produkte

Tip na pečenie:
Na zjemnenie piškótového cesta nahraďte 1/3 hmotnosti múky zemiakovým škrobom.

Kukuričný škrob verzus zemiakový škrob:
Oba škroby sú vhodné na zahusťovanie pokrmov, polievok, omáčok a pri pečení.
Kukuričný škrob je na rozdiel od zemiakového škrobu jemnejší a hodí sa preto aj na zjemnenie koláčov, tort, prípravu náplní, dezertov a ovocných omáčok.
Zemiakový škrob je zase vhodnejší na prípravu špecialít ázijskej kuchyne a do zemiakového cesta.

Ak chcete, aby bolo oblečenie rovné ako z profesionálnej čistiarne, použite zemiakový škrob.
Pridajte 1 lyžičku škrobu do 2 šálok vody, prelejte do fľaše s rozprašovačom a nastriekajte na oblečenie pred žehlením.
Žehlenie pôjde jedna radosť a oblečenie bude dokonale rovné a bez záhybov.

Recept


Šatôčky plnené tvarohom na slano


Potrebujeme:
Cesto:
120 ml plnotučného MLIEKA, 21 g droždia, 1 čajová lyžička trstinového cukru, 300 g hladkej ŠPALDOVEJ MÚKY, 1 čajová lyžička soli, 80 ml slnečnicového oleja
Plnka: 250 g TVAROHU, 1 čajová lyžička provensálskeho korenia, soľ, 1 polievková lyžica zemiakového škrobu, SEZAMOVÉ semienka na posypanie, 1 VAJEČNÝ ŽĹTOK na potretie.

Postup: Vo vlažnom MLIEKU rozmiešame droždie s cukrom a 2 čajové lyžičky hladkej MÚKY. Necháme vzísť kvások.
Do misy preosejeme zvyšnú MÚKU so soľou, pridáme kvások a olej, premiešame a vypracujeme cesto.
Zakryjeme ho utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. 

TVAROH zmiešame s bylinkami, trochou soli a zemiakovým škrobom.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm.
Cesto pokrájame na štvorce veľkosti cca 5x5 cm.
Do stredu štvorca navrstvíme náplň, prehneme cez ňu rohy cesta a spevníme ich špáradlami.
Šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte podkysnúť asi 15 minút.
Nakoniec ich potrieme VAJEČNÝM ŽĹTKOM a posypeme SEZAMOM.
Vložíme do rúry na 180 °C a pečieme dozlata. Čas pečenia závisí od rúry.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Zemiakový škrob bezlepkový. Môže obsahovať stopové množstvo MLIEKA a VAJEC.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 355 kJ / 319 kcal
Tuky (g)0.2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.1
Sacharidy (g)79
z toho cukry (g)0.5
Bielkoviny (g)0.1
Soľ (g)0
PLU 2041

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Slovenské
Nie je skladom
7,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies