Zemiakový škrob bezlepkový

Potato starch Gluten-free
Zemiakový škrob bezlepkový
Skladom
100g0,99 EUR
1kg9,90 EUR

Popis

Jemný, bezlepkový zemiakový škrob na zjemnenie cesta, zahustenie omáčok, na prípravu náplní a dezertov a tiež do ázijskej kuchyne.

Viac o produkte

Tip na pečenie:
Na zjemnenie piškótového cesta nahraďte 1/3 hmotnosti múky zemiakovým škrobom.

Kukuričný škrob verzus zemiakový škrob:
Oba škroby sú vhodné na zahusťovanie pokrmov, polievok, omáčok a pri pečení.
Kukuričný škrob je na rozdiel od zemiakového škrobu jemnejší a hodí sa preto aj na zjemnenie koláčov, tort, prípravu náplní, dezertov a ovocných omáčok.
Zemiakový škrob je zase vhodnejší na prípravu špecialít ázijskej kuchyne a do zemiakového cesta.

Ak chcete, aby bolo oblečenie rovné ako z profesionálnej čistiarne, použite zemiakový škrob.
Pridajte 1 lyžičku škrobu do 2 šálok vody, prelejte do fľaše s rozprašovačom a nastriekajte na oblečenie pred žehlením.
Žehlenie pôjde jedna radosť a oblečenie bude dokonale rovné a bez záhybov.

Recept


Šatôčky plnené tvarohom na slano


Potrebujeme:
Cesto:
120 ml plnotučného MLIEKA, 21 g droždia, 1 čajová lyžička trstinového cukru, 300 g hladkej ŠPALDOVEJ MÚKY, 1 čajová lyžička soli, 80 ml slnečnicového oleja
Plnka: 250 g TVAROHU, 1 čajová lyžička provensálskeho korenia, soľ, 1 polievková lyžica zemiakového škrobu, SEZAMOVÉ semienka na posypanie, 1 VAJEČNÝ ŽĹTOK na potretie.

Postup: Vo vlažnom MLIEKU rozmiešame droždie s cukrom a 2 čajové lyžičky hladkej MÚKY. Necháme vzísť kvások.
Do misy preosejeme zvyšnú MÚKU so soľou, pridáme kvások a olej, premiešame a vypracujeme cesto.
Zakryjeme ho utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. 

TVAROH zmiešame s bylinkami, trochou soli a zemiakovým škrobom.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm.
Cesto pokrájame na štvorce veľkosti cca 5x5 cm.
Do stredu štvorca navrstvíme náplň, prehneme cez ňu rohy cesta a spevníme ich špáradlami.
Šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte podkysnúť asi 15 minút.
Nakoniec ich potrieme VAJEČNÝM ŽĹTKOM a posypeme SEZAMOM.
Vložíme do rúry na 180 °C a pečieme dozlata. Čas pečenia závisí od rúry.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Zemiakový škrob bezlepkový. Môže obsahovať stopové množstvo MLIEKA a VAJEC.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 355 kJ / 319 kcal
AB Tuky (g)0.2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.1
AD Sacharidy (g)79
AF z toho cukry (g)0.5
AG Bielkoviny (g)0.1
AI Soľ (g)0
PLU 2041

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Slovenské
Skladom
8,25 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies