Je to najlepšia obilnina na vytvorenie kvásku, kvôli nižšiemu pomeru lepku.
Výborne sa hodí na pečenie perníkov, obilných placiek a aj na zahusťovanie polievok.
Má nižšiu schopnosť kysnúť.
Pri pečení je vhodné kombinovať ju napríklad so špaldovou múkou v pomere 4:1
(4 dieliky ražnej na 1 diel inej múky).
Tvorí základ ražného chleba. Je to zároveň najlepšia obilnina na vytvorenie kvásku, z ktorého sa pripravuje rôzne pečivo, kvôli nižšiemu pomeru lepku v ražnej múke. Má nižšiu schopnosť kysnúť.
Okrem toho sa výborne hodí na pečenie perníkov, obilných placiek a aj na zahusťovanie polievok.
Je dobré ju pri pečení kombinovať napríklad so špaldovou múkou v pomere 4 dielikov ražnej na 1 diel inej múky.
Zemiakové placky z ražnej múky
Potrebujeme: 100 g nastrúhaných zemiakov (spolu so šťavou, ktorú pustili), 200 g celozrnnej RAŽNEJ MÚKY, 1/2 čajovej lyžičky soli, trochu červenej papriky, trochu mletého čierneho korenia, postrúhanú malú cibuľu, postrúhaný jeden strúčik cesnaku.
Postup: Všetky ingrediencie zmiešame, necháme chvíľu odstáť, aby cesto nabralo objem.
Placky pečieme na oleji z oboch strán do zlatova.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
RAŽNÁ múka z RAŽE potravinárskej.