Pohánková krupica

Buchwheat semolina
Pohánková krupica
Skladom
100g0,59 EUR
1kg5,90 EUR

Popis

Pohánková krupica je najhrubšie pomleté celé pohánkové zrno. Je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná.

Viac o produkte

Použitie je obdobné ako u špaldovej krupice - do tradičných kaší, halušiek, knedlí, lievancov, polenty, nátierok, pudingov či múčnikov.
Pohánková krupica sa môže použiť aj ako hrubá múka.

Pohánka má vysoký obsah komplexných sacharidov, vlákniny a rutínu, ktorý stimuluje účinok vitamínu C, zvyšuje pružnosť ciev a žíl. Pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi a rozširovať cievy.
Obsah proteínu je nižší, ale vďaka vyváženému pomeru aminokyselín je proteín veľmi kvalitný.

V porovnaní s ryžou a pšenicou je pohánka bohatšia na minerály a antioxidanty.
Ocenia ju ľudia, ktorí chcú mať na raňajky výživnejšiu kašu.

Príprava / Použitie

500 ml mlieka / 100 g krupice

Mlieko privedieme do varu a postupne za stáleho miešania prisypávame krupicu do želanej hustoty.
Keď kaša zovrie, vylejeme ju do misiek.
Uvarenú kašu môžete dochutiť maslom, medom obložiť čerstvými jablkami a posypať škoricou, orieškami alebo kakaom.

Recept


Pohánkové palacinky


120 g pohánkovej krupice zalejeme 220 ml MLIEKA, pridáme dve VAJÍČKA, mletú škoricu a štipku soli.
Rozšľaháme cesto ako na klasické palacinky.
Smažíme na troche oleja.
Hotové palacinky dochutíme a dozdobíme podľa želania.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Krupica z pohánky.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Poľsko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 456 kJ / 343 kcal
Tuky (g)2.4
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.5
Sacharidy (g)69
z toho cukry (g)0.5
Bielkoviny (g)12
Soľ (g)< 0,01
PLU 4039

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Skladom
4,92 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies