Špaldová krupica

Spelt semolina
Špaldová krupica
Skladom
100g0,29 EUR
1kg2,90 EUR

Popis

Špaldová krupica je hrubo mletá špaldová múka bez šupky zrna. Je lepšie tolerovaná ľuďmi pri alergiách než klasická pšeničná krupica.

Viac o produkte

Špaldová krupica je vhodná najmä na prípravu kaše.
Použiť ju môžete aj na prípravu knedlí, halušiek, prípadne slúži na zahustenie polievok a omáčok.
Jedlám dodáva mierne orieškovú príchuť.

Dnes už neplatí, že sa do 1 roku dieťaťa treba vyhýbať akejkoľvek potravine, ktorá obsahuje lepok (z obavy pred celiakiou).
Dokonca je vhodné, aby sa zdravé dieťa zoznámilo s lepkom medzi 7. až 9. mesiacom.

Recept


Špaldová krupicová kaša


500 ml MLIEKA privedieme k varu a postupne za stáleho miešania prisypávame cca 100 g ŠPALDOVEJ krupice do želanej hustoty.
Keď kaša zovrie, vylejeme ju do misiek.
Na vrch dáme trochu MASLA, dosladíme agávovým sirupom, obložíme čerstvými jablkami a posypeme kakaom a škoricou.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

ŠPALDOVÁ krupica.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Maďarsko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 412 kJ / 334 kcal
Tuky (g)2.26
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.1
Sacharidy (g)59.43
z toho cukry (g)0.1
Bielkoviny (g)12.89
Vláknina (g)12.89
Soľ (g)< 0,01
PLU 4040

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
2,42 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies