Špaldová krupica je vhodná najmä na prípravu kaše.
Použiť ju môžete aj na prípravu knedlí, halušiek, prípadne slúži na zahustenie polievok a omáčok.
Jedlám dodáva mierne orieškovú príchuť.
Dnes už neplatí, že sa do 1 roku dieťaťa treba vyhýbať akejkoľvek potravine, ktorá obsahuje lepok (z obavy pred celiakiou).
Dokonca je vhodné, aby sa zdravé dieťa zoznámilo s lepkom medzi 7. až 9. mesiacom.
Špaldová krupicová kaša
500 ml MLIEKA privedieme k varu a postupne za stáleho miešania prisypávame cca 100 g ŠPALDOVEJ krupice do želanej hustoty.
Keď kaša zovrie, vylejeme ju do misiek.
Na vrch dáme trochu MASLA, dosladíme agávovým sirupom, obložíme čerstvými jablkami a posypeme kakaom a škoricou.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
ŠPALDOVÁ krupica.