Upečiete z nej sladké koláče, chlieb aj pizzu.
Vhodná je aj na zahustenie omáčok, polievok a rôznych krémov.
Používa sa do detských kašičiek a krupíc, na výrobu rezancov a nepečených dezertov.
Podobá sa na klasickú pšeničnú múku.
Najlepšie je ryžovú múku používať v kombinácii s múkami s vysokým obsahom bielkovín, aby sa vyvážila štruktúra a cesto držalo pekne pohromade.
Samotná múka môže totiž spôsobiť, že cesto bude zrnité alebo sa bude drobiť.
Lievance z ryžovej múky
Potrebujeme: 125 g BIO ryžovej múky, 1 lyžička trstinového cukru, 2 lyžičky prášku do pečiva, 240 ml rastlinného mlieka, 1 rozšľahané VAJCE, 2 lyžičky oleja a trochu soli.
Postup: V miske zmiešame ryžovú múku, prášok do pečiva a soľ a zmes preosejeme.
Pridáme rastlinné mlieko a šľaháme až kým je zmes hladká.
Pridáme VAJCE a olej a dobre zašľaháme.
Lievance pečieme na rozpálenej panvici potretej olejom.
Môžeme podávať s ovocím a poliať agáve sirupom.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
100% zomleté zrno BIO ryže.