Špaldový chlieb s koriandrom
Potrebujeme: 1 kg ŠPALDOVEJ chlebovej múky, 700 ml vody, 40 g droždia, čerstvý koriander, zelené korenie, mletý kmín, tekvicové jadierka a soľ.
Postup: Do vlažnej vody vložíme droždie na 15 minút.
Múku zmiešame s korením, jadierkami a kmínom.
Pridávame vodu s droždím a vymiesime cesto. Keď bude husté, dolejeme vodu.
Necháme vykysnúť 30 minút, primiešame čerstvý koriander a vložíme do formy.
Necháme kysnúť ešte 10 minút, potom pečieme 45 minút na 180 stupňoch.
Vyklopíme a pečieme z opačnej strany.
Necháme vychladnúť a až po vychladnutí konzumujeme.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
100% BIO ŠPALDOVÁ múka chlebová.