Tapioková múka

Tapioca starch
Tapioková múka
Nie je skladom
100g0,39 EUR
1kg3,90 EUR
Nie je skladom

Popis

Tapioková múka je škrob získavaný vysušením koreňa rastliny Manioka, neobsahuje lepok, je vhodná pre ľudí s celiakiou.

Viac o produkte

Používame na zahusťovanie pokrmov, obaľovanie zeleniny, mäsa a do pečenia.

Pri pečení ho používame samostatne alebo v kombinácii s inými druhmi múk. Nahradí pšeničnú múku. Pečivo z neho je vláčne, menej sa drobí a vydrží dlhšie.

Maniok (Cassava, Yuca) rastie v Južnej Amerike, je to 1-3 metre vysoký krík, s jedlými hľuzami s vysokým obsahom škrobu a bez obsahu lepku. Tie sa podobajú zemiaku alebo batátu.
Túto rastlinu údajne pestovali už slávni Mayovia.
V západnej Afrike sa strúhaním koreňovej dužiny, žmýkaním, kvasením a sušením pripravuje gari, ktoré sa potom namočené dáva do polievok, zalieva omáčkou, či sype cukrom.
V Ghane jedia fufu z varených a rozomletých hľúz v rybej, mäsovej či zeleninovej polievke.

Obrovskou výhodou tejto potraviny je, že dokáže rýchlo a na dlhú dobu zasýtiť.
Tapioka je vhodná pre deti, starších ľudí a tých, ktorí majú tráviace problémy a je u nich potrebné zvýšiť výživovú hodnotu pokrmov.
Keďže ide o škrob, nie je vhodný pre diabetikov a ľudí na nízkosacharidovej diéte.

Príprava / Použitie

Ak použijete múku na zahustenie jedál, rozmiešajte ju najprv v malom množstve studenej vody a až tak pridajte do pokrmu.

Recept


Datľové tyčinky


1/2 hrnčeka ryžovej a tapiokovej múky zmiešame s 1 polievkovou lyžicou kokosového cukru.
1 polievkovú lyžicu ľanových semienok nadrvíme, zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť.
Potom ich spolu s MANDĽOVÝM maslom (3 polievkové lyžice) a kokosovým olejom (2 polievkové lyžice) pridáme k múke.
Pridáme amaretto (2 polievkové lyžice) a vypracujeme lepivé cesto.

Z cesta tvarujeme tyčinky.
Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C, kým okraje zľahka nezhnednú a povrch trochu popraská.

Na "karamel" rozmixujeme sušené datle (150 g), MANDĽOVÉ maslo (4 polievkové lyžice) a štipku soli.
Vznikne lepkavá hmota. Tu rozdelíme a pritlačíme na tyčinky.
Odložíme na 10 minút do chladničky.
Tyčinky máčame v čokoláde a necháme stuhnúť.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

100% múka (škrob) z hľúz kríka Manioku.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Thajsko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 455 kj / 348 kcal
Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
Sacharidy (g)87.1
z toho cukry (g)0
Bielkoviny (g)0
Soľ (g)0.02
PLU 2039

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Nie je skladom
3,25 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies